Košíčky se slaným karamelem a burákovým máslem z M&S potravin

Vystaveno:

Slaný karamel je láska na celý život. V kombinaci s voňavými máslovými košíčky a arašídovým máslem je neskutečná!

Potřebuješ
  • Košíčky z máslového těsta M&S (3 balení) nebo křehké těsto (budou potřeba formičky na košíčky)
  • 200 g 70% čokolády
  • 100 g pistácií
  • 50 g slaného karamelu

Nádivka:

  • 340 g arašídového másla
  • 3 lžíce pralinkového krému (truffle sauce)
  • 20 – 50 g mletých vlašských nebo pekanových ořechů
  • cukr moučka podle chuti

Pomůcky:

  • Zdobící sáček + zdobička (trezírovací špička)
Postup

Arašídové máslo nejdříve prošlehejte v robotu balónovou metlou (případně klasickým mixérem či ručně metlou), po 3 minutách po částech přidejte truffle krém a stále mixujte. Podle chuti doslaďte cukrem a nechte ještě 3 minuty promixovat. Nakonec v závislosti na konzistenci směs „zahustěte“ ořechy. Doporučuji je přidávat po lžících. Výsledkem by měla být tužší směs, která bude držet tvar ale bude se dobře stříkat do košíčků.

Do každého košíčku naneste asi půl lžičky slaného karamelu tak, aby byl úplně na dně košíčku (já jsem na upěchování použila starý dobrý prst :-)). Směs si připravte do zdobícího sáčku se špičkou a do každého košíčku nastříkejte krém. Dejte ztuhnout do lednice.

Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vychlazené košíčky máčejte v čokoládě, nechte okapat a odkládejte na pečící papír. Pistácie nasekejte nadrobno a košíčky posypte. Nechte ztuhnout v lednici a poté skladujte na chladnějším místě stejně jako ostatní vánoční cukroví 🙂

 

PS: Prosím, (nejen) na cukroví nepoužívejte nekvalitní suroviny. Patří mezi ně hlavně HERA (složení ani nechtějte vidět, je to příšerné) – místo ní používejte vždy jen pravé máslo, dále umělé vanilkové aroma – to je chemicky vytvořené a s vanilkou nemá nic společného. Místo toho si kupte pár vanilkových lusků a doma si pak vytvořte domácí vanilkový extrakt (recept mám ve své kuchařce) a v neposlední řadě nepoužívejte čokoládu na vaření, protože nikdy nedosáhnete kvalitního výsledku. Čokoláda na vaření obsahuje různé rostlinné tuky, jako třeba palmový tuk, které v čokoládě nemají co dělat. Tuto čokoládu když rozpustíte ve vodní lázni, tak vám nevznikne krásně tekutá, lesklá hmota jako u 70% čokolády, ale matná, sladká kejda bez chuti.

 

Veselé Vánoce! 🙂

Dobrou chuť 🙂