Podzimní snídaňová miska s quinoou

Vystaveno:

Tenhle typ snídaně jsem objevila u jedné australské blogerky, která si ji osvojila v New Yorku. Já ji přímo zbožňuju!!! Ta kombinace chutí je nepřekonatelná! Na víkendové podzimní ráno jako dělaná 🙂

Na 2 porce
  • ¾ hrnku quinoy
  • 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 lžíce mandlí
  • 2 hrsti kapusty
  • 1 velká hrst čerstvého špenátu
  • 2 vejce nahniličko
  • 6 plátků haloumi sýru
  • ½ zralého avokáda
  • Citrón
  • Řeřicha (volitelné)
  • Sůl
Postup

Na začátek zmíním pár svých tipů. Vejce nahniličko připrav tak, že ho rovnou z lednice spustíš po lžíci do vroucí vody přesně na 6 minut. Poté ho zchlaď ve studené vodě a v ní také opatrně oloupej. Kapustu kupuji v M&S, mají krásně kadeřavou a chutnou. Samozřejmě je možné použit i klasiku. Mandle dávám nejraději ty neloupané. Zralé avokádo poznáš tak, že když do něj prstem píchneš, zůstane tam prohlubeň. Quinoa může být světlá, černá a červená. Každá má svou typickou chuť. Já mám ráda mix, mám doma všechny tři a většinou je smíchám dohromady 🙂 Když budeš kupovat jen jeden druh, doporučuji červenou, ta je křupavá a má lehce oříškovou chuť.

Quinou namoč na 5 – 10 minut ve studené vodě, poté ji zceď a proper. Uvař ji v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (12 – 17 minut). Tohle je asi jediný recept, kde se ten vývar plus mínus dá vypustit a nahradit osolenou vodou… Ale stejně je dobrý mít v mrazáku nebo v lednici schovaný vývar do zásoby, třeba podle receptu zde. Quinou zceď a ponech na další použití.

Mandle nakrájej nahrubo. Avokádo rozpul, lžící vydloubni a nakrájej na půl plátky. Pokapej ho citrónem, aby nezčernalo. V pánvi se silným dnem rozpal olej a přidej mandle. Nech je osmahnout dozlatova. Přidej česnek, quinou a osol. Přidej kapustu a špenát a už jen minutku restuj, aby zelenina nezvadla. Přendej do servírovací misky. Do pánve nalij ještě trochu oleje a přidej sýr a vejce. Osmahni z obou stran, vejce párkrát pootoč a naservíruj na směs z quinoy. Přidej avokádo, měsíček citrónu a ozdob řeřichou.

 

TIP: K této snídaňové misce se výborně hodí zelené špenátové smoothie 🙂

 

Pokud vás zaujala nádherna misa, může být vaše! Keramické nádobí od Made in Japan pochází přímo od jeho výrobců – japonských hrnčířů. Nádobí Made in Japan je funkční, exkluzivně navržené, má vkusný design a dlouhou životnost. V unikátních kolekcích najdete jídelní servis, talíře mělké i hluboké, misky, mísy, tácy, servírovací set na sushi, čajový servis, jídelní hůlky nebo misky na saké. Nevím jak vy, ale já potřebuji snad úplně všechno! 🙂

Dobrou chuť 🙂