Tenhle typ snídaně jsem objevila u jedné australské blogerky, která si ji osvojila v New Yorku. Já ji přímo zbožňuju!!! Ta kombinace chutí je nepřekonatelná! Na víkendové podzimní ráno jako dělaná 🙂
Na 2 porce
- ¾ hrnku quinoy
- 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
- 1 větší stroužek česneku
- 1 lžíce mandlí
- 2 hrsti kapusty
- 1 velká hrst čerstvého špenátu
- 2 vejce nahniličko
- 6 plátků haloumi sýru
- ½ zralého avokáda
- Citrón
- Řeřicha (volitelné)
- Sůl
Postup
Na začátek zmíním pár svých tipů. Vejce nahniličko připrav tak, že ho rovnou z lednice spustíš po lžíci do vroucí vody přesně na 6 minut. Poté ho zchlaď ve studené vodě a v ní také opatrně oloupej. Kapustu kupuji v M&S, mají krásně kadeřavou a chutnou. Samozřejmě je možné použit i klasiku. Mandle dávám nejraději ty neloupané. Zralé avokádo poznáš tak, že když do něj prstem píchneš, zůstane tam prohlubeň. Quinoa může být světlá, černá a červená. Každá má svou typickou chuť. Já mám ráda mix, mám doma všechny tři a většinou je smíchám dohromady 🙂 Když budeš kupovat jen jeden druh, doporučuji červenou, ta je křupavá a má lehce oříškovou chuť.
Quinou namoč na 5 – 10 minut ve studené vodě, poté ji zceď a proper. Uvař ji v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (12 – 17 minut). Tohle je asi jediný recept, kde se ten vývar plus mínus dá vypustit a nahradit osolenou vodou… Ale stejně je dobrý mít v mrazáku nebo v lednici schovaný vývar do zásoby, třeba podle receptu zde. Quinou zceď a ponech na další použití.
Mandle nakrájej nahrubo. Avokádo rozpul, lžící vydloubni a nakrájej na půl plátky. Pokapej ho citrónem, aby nezčernalo. V pánvi se silným dnem rozpal olej a přidej mandle. Nech je osmahnout dozlatova. Přidej česnek, quinou a osol. Přidej kapustu a špenát a už jen minutku restuj, aby zelenina nezvadla. Přendej do servírovací misky. Do pánve nalij ještě trochu oleje a přidej sýr a vejce. Osmahni z obou stran, vejce párkrát pootoč a naservíruj na směs z quinoy. Přidej avokádo, měsíček citrónu a ozdob řeřichou.
TIP: K této snídaňové misce se výborně hodí zelené špenátové smoothie 🙂
Pokud vás zaujala nádherna misa, může být vaše! Keramické nádobí od Made in Japan pochází přímo od jeho výrobců – japonských hrnčířů. Nádobí Made in Japan je funkční, exkluzivně navržené, má vkusný design a dlouhou životnost. V unikátních kolekcích najdete jídelní servis, talíře mělké i hluboké, misky, mísy, tácy, servírovací set na sushi, čajový servis, jídelní hůlky nebo misky na saké. Nevím jak vy, ale já potřebuji snad úplně všechno! 🙂