Poke bowl – havajský tuňák se salátkem

Vystaveno:

Dnes pro vás mám recept na jídlo, které jsem se naučila na svých cestách. Neskutečným způsobem letí v Dubaji i v USA, dokonce vznikají „poke bistra“, kde nepodávají nic jiného! Poke pochází z Havaje a jedná se o jejich tradiční přípravu tuňáka žlutoploutvého.

Na 2 porce potřebuješ
  • 300 g kvalitního čerstvého tuňáka žlutoploutvého
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 0,5 lžičky drceného česneku
  • 2 jarní cibulky (zelené konce)
  • Sezam podle chuti
  • Quinoa / rýže
  • Fazole edamame
  • Avokádo
  • Mango
  • Výhonky / Okurka / Ředkvičky / Mrkev
  • Koriandr
Postup

Tuňáka nakrájejte na kostky (asi 1,5 cm), zalijte sójovou omáčkou, olejem, přidejte česnek a nechte minimálně 3 hodiny marinovat v lednici. Mezitím si podle návodu připravte quinou / rýži, nakrájejte mango a zeleninu. Mrkev na nudličky, ředkvičky, okurku, avokádo na plátky, mango na kostičky. Použít můžete zeleninu jakou máte rádi, záleží na vaší chuti.

Do misky postupně naskládejte quinou / rýži, marinovaného tuňáka a ostatní zeleninu. Na závěr posypte sezamem a ozdobte koriandrem a cibulkou. Podávejte se sójovou omáčkou, která poslouží na dochucení a osolení vaší super zdravé misky.

 

TIP: Tuňáka kupuji v Marks and Spencerovi, pokud ho nemáte na dosah, zkuste Makro nebo Globus 🙂  Dobré zkušenosti mám i s obchodem Fishway v Praze na Vinohradské ulici.

Zaujaly vás japonské misky a stylová váza? Jsou z nové kolekce Butlers!  🙂  A nejlepší na tom je, že si to všechno můžete objednat až domů – takhle se utrácí ještě snadněji 😀

Dobrou chuť 🙂
Štítky: , , ,