Restaurant Day

Vystaveno:

21.5. se v Pražské tržnici v Holešovicích konal Restaurant Day! Již potřetí jsem se ho hrdě účastnila. K dispozici jsem měla místečko v Chefparade studiu, což je krásný prostor školy vaření.

Tato celosvětová akce mě nikdy nepřestane bavit, i když za tím stojí spousta práce. Pro ty, kdo neví, co vlastně Rastaurant Day znamená mám vysvětlení. Je to v podstatě takový gastronomický karneval – oslava jídla. Každý si může otevřít svou pomyslnou pop-up restauraci a prodávat své jídlo. Proč by to ten dotyčný dělal? Důvody jsou různé, ale především je to sdílení svých zvyků, zkušeností a receptů s ostatními.

Na stránkách www.restaurantday.org se může každý zaregistrovat, aby ho lidé lépe našli nebo zde může naopak najít pop-up restaurace v jeho blízkosti včetně menu, které nabízejí. Ten největší den, kdy se celosvětově slaví „narozeniny“ Restauračního dne je vždy třetí sobota v Květnu.

Tentokrát jsem vařila hovězí líčka na víně s domácí, ručně dělanou bramborovou kaší a vláčné dortíky z jablek s holandským kakaem a kremém z mascarpone. Ozdobila jsem je bio květinami z babiččiny zahrádky a myslím, že výsledek byl nádherný 🙂