Tuňákový těstovinový salát

Vystaveno:

Jednoduchý recept na voňavý tuňákový salát s těstovinami od Claudie z Cortelazzi. Máte ho hotový za chvíli, a navíc si na něm pošmáknete. 🙂 Je ideální do krabičky do práce, ale dejte si ho raději až po schůzkách, pojďme si říct, že tuňák a česnek nejsou úplně optimální. 😀

Na 2-3 porce potřebujete
  • 250 g těstovin „Farfalle“
  • 180 g tuňáka v olivovém oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 2 hrsti bazalky
  • 2 hrsti petrželky
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej
Postup

Do velkého hrnce natočte vodu téměř k okraji. Vodu přiveďte na nejvyšším plamenu k varu, přidejte 2 lžíce soli, počkejte 1 minutu a přidejte těstoviny. Vařte je na co nejvyšší plamen, aby se nerozvařily. Až budou hotové, sceďte je. Nechte trochu zchladnout.

Mezitím, co se vaří těstoviny, nechte okapat tuňáka, nasekejte bazalku a petrželku najemno. Česnek můžete buď prolisovat nebo pro fajnšmekry (jako jsem třeba já :-D) můžete nakrájet na plátky. Lehce osolte a opepřete.

Ochutnejte a případně dosolte. Salát můžete podávat vlažný nebo ho vložit do lednice a podávat vychlazený. Pokud máte rádi kyselejší saláty, můžete ho zakápnout trochou bílého vinného octa. 🙂

Obměna: Do salátu můžete přidat olivy, řapíkatý celer, creme fraiche či majonézu, červenou cibuli nebo třeba avokádo. 🙂

Dobrou chuť 🙂

Štítky: , ,