Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších jídel z dětství. Dřív jsme ho dělali z tenkých plátků vepřové pečeně, já si ho dnes dělám z vysokých kotlet.
Potřebuješ
- 4 ks vepřových kotlet (1 ks cca 200 g)
- 500 – 700 ml zeleninového vývaru
- 1 velká cibule
- Hladká mouka
- 2 hrsti sušených hub
- Slunečnicový olej
- Máslo
- Sůl, pepř
Postup
Houby namoč v hrníčku asi jednu hodinu před vařením do vlažné vody. Maso vyndej na linku a nech ho asi 45 minut dojít do pokojové teploty. Cibuli nakrájej najemno. Maso jen zlehka naklepej (opatrně kolem kosti), osol a opepři z obou stran. Maso obal z obou stran v hladké mouce – stačí jen lehce . Na pánvi každý kus osmaž dozlatova na olivovém oleji. Pozor, aby se maso nezačalo dusit, je potřeba dělat to po jednom, maximálně po dvou kusech. Maso i pánev nech stranou. Ve větším hrnci rozehřej 30 g másla a 4 lžíce oleje. Přidej cibulku a osmahni ji lehce dozlatova. Přidej maso i tekutinu z pánve. Omáčku hezky ochutí a zahustí. Pánev ještě vypláchni vývarem a vylij do hrnce. Přilij zbytek vývaru, houby i s tekutinou a promíchej. Vař pod pokličkou na střední stupeň, dokud nebude maso měkké. Trvá to asi 20 minutek.
Podávej s jasmínovou nebo basmati rýží.